Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış
Wiki Article
Yangın merdivenleri insanların yangın oluştuğu anda hızlı ve basitçe bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlayıcı bir vasıtatır. Yangın anında yangın kaçış holüne akıllıca açılan yangın bapsından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.
Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü pas adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik bar evgin gidiş çabucak kapının kabil olan en az hengâm kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.
Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedili hesap anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya essah kaçarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları bâtınin bu menteşelerin sağlıklı çalışması ve kapıyı art kapatması gerekir.
Fakat kullanıcı adetsı 50 kişyararlı sabık katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı bakımından en azca yarkaloriın korunmuş olması gerekir.
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarkaloriın aracısız çatı dışına açılması gerekir.
Bu mevzuda salahiyettar yangın firmasından iane alabileceğiniz kadar, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin bile terbiye verdikleri bilinmektedir.
Yangın kapıları her binanın önemli bir parçasıdır ve varlık kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.
Bunun karınin bile görmüş geçirmiş yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.
Bizimle çkızılıştığınızda yangın merdiveni maksat ciğerin zirdaki aşamaları gerçekleştiririz:
Hatta, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.
Kaçış Yangın Kapısı dâhilin kullanılmasına mezuniyet verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en ensiz basamak rahatliği, konutlarda 100 mm’den ve özge strüktürlarda 125 mm' den azca gayrimümkün. Her kaçış merdiveninin her dü beraberinde örek, korkuluk veya hızmaşte bulunması gerekir.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin sadece her yerde, özellikle de eke binalarda olması kişilerin sevimli kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
Bu kabilinden yerlerde belirttiğimiz üzere tenha yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu üzere kriterlerin dikkate allıkınarak mukteza adetda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde de yarar vardır.
Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara göre, yangın merdivenleri kemiksiz karşı vadiı 150 metrekare’den zait ve çabucak bir tomar kezı olan umumi binalarda, yan adeti 4’ten zait olan tüm yapılaşmalarda yangın merdiveni örgülması zorunlu kılınmıştır.